شبکه وایرلس اینترنت بی سیم + کابل کشی شبکه | رنگ بندی کابل شبکه
اینترنت و تبادل اطلاعات از طریق زیر ساخت های فیزیکی و در ابتدا از طریق کابل شبکه و مودم های نسل اول بوجود آمد. با گذشت زمان و پیشرفت علوم ارتباطی و دیجیتالی و همچنین نیاز روز افزون به پویایی کارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه و… شبکه های بی سیم بوجود آمدند. اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکه های بی سیم جواب مناسبی برای آنها ست. گرچه شبکه های کابلی در انتقال اطلاعات از سرعت بالایی برخوردار می باشند اما به دلیل محدودیت در زیر ساخت همه جا در دسترس نمی باشند. شبکه های بی سیم توانایی های خاصی دارد که در این مطلب به آنها پرداخته شده است.
شبکه های کابلی
در شبکه های محلی از کابل به عنوان ابزار انتقال و به منظور ارسال اطلاعات استفاده می گردد. ازچندین نوع کابل در شبکه های محلی استفاده می گردد. در برخی موارد ممکن است در یک شبکه تنها از یک نوع کابل استفاده و یا با توجه به شرایط موجود از چندین نوع کابل استفاده گردد. نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه به عوامل متفاوتی نظیر : توپولوژی شبکه ، پروتکل و اندازه شبکه بستگی خواهد داشت. اطلاع از خصوصیت و ویژگی های متفاوت هر یک از کابل ها و تاثیر هر یک از آنها بر سایر ویژگی های شبکه ، به منظور طراحی و پیاده سازی یک شبکه موفق بسیار لازم است.
کابل کشی شبکه و انتقال اطلاعات در شبکه های کابلی به واسطه یکی یا بیشتر از کابل های زیر می باشد :
- کابل UTP
- کابل کواکسیال
- فیبر نوری
پرکاربردترین نوع کابل کشی در شبکه های کامپیوتری از طریق کابل های بهم تابیده یا همان UTP می باشد. این نوع کابل ها دارای استانداردهای متفاوتی می باشند که بستگی به گستردگی شبکه ها آنها استفاده می شود. کابل های بهم تابیده از هشت سیم تشکیل شده اند که رنگ بندی کابل شبکه سدکت زدن آنها را برای تشخیص راحت تر کرده است.

کابل های UTP | آرین سیستم
مزایای شبکه های کابلی
- برخورداری از امنیت بالا
- پایین بودن هزینه نگهداری
- نصب و مدیریت آسان
معایب شبکه های کابلی
- نیاز به سیم کشی و داکت کشی
- کم بودن دوام و طول عمر پایین
- محدودیت فاصله و گسترش
شبکه های بی سیم محلی
نوع دیگری از ارتباط که بعد از همه گیری تلفن همراه و ارتباط از راه دور مرسوم شد و محبوبیت بالایی پیدا کرد ، شبکه های بدون اتصال بود. شبکه های بی سیم WLANS که مخفف Wireless Local Area Networks می باشد ساختاری دارد که برای اتصال به شبکه نیازی به کابل نیست و اتصال از طریق نقاط دسترسی و تراشه هایی که داخل تلفن همراه یا کامپیوتر ها کار گذاشته شده است امکان پذیر می شود. این نوع شبکه برای کاربران محلی از جمله محیط های ( Campus ) دانشگاهی یا آزمایشگاه ها که نیاز به استفاده از اینترنت دارند مفید می باشد. در این حالت اگر تعداد کاربران محدود باشند می توان بدون استفاده از Access Point این ارتباط را برقرار نمود. در غیر اینصورت استفاده از Access Point ضروری است. می توان با استفاده از آنتن های مناسب مسافت ارتباطی کاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدی طولانی تر نمود.
مزایای شبکه های بی سیم محلی
- نیاز نداشتن دید مستقیم به آنتن
- عدم نیاز به کابل کشی
- انعطاف پذیری و دوام
- به سادگی قابل گسترش است
معایب شبکه های بی سیم محلی
- هزینه بالای راه اندازی
- پایین بودن امنیت

شبکه های بی سیم | آرین سیستم
بصورت علمی اگر بخواهیم توضیح دهیم در تکنولوژی شبکه وایرلس به جای کابل از امواج رادیویی ، مادون قرمز و مایکروویو برای انتقال اطلاعات بین دستگاه ها استفاده می گردد. در این تکنولوژی اطلاعات با فناوری مدولاسیون در نقطه ای که اطلاعات را ارسال میکند تبدیل به امواج شده و به سمت مقصد ارسال می شود ، سپس در نقطه گیرنده امواج مجددا تبدیل به دیتا شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
اینترنت بی سیم قابلیت هایی دارد که به راحتی در مکان های استراتژیک و پر ازدحام اینترنت های کابلی را از رده خارج می کند. عیب یابی کابل و ساختار فیزیکی و سوئیچ شبکه از دغدغه های اساسی در شبکه های اینترنتی بود که با همه گیر شدن فناوری بی سیم تقریبا این مشکلات حل شد.
مدیریت وایرلس
شبکه adsl خانگی یکی از مرسوم ترین شبکه های مورد استفاده در زندگی روزمره می باشد. این مدل شبکه ها می توانند بصورت وایرلس نیز مورد استفاده قرار گیرند. به دلیل نا آشنایی کاربران عادی از امنیت شبکه های وایرلس خانگی و مدیریت شبکه وایرلس نرم افزارهای خاصی به بازار عرضه شده اند که نرم افزار مدیریت شبکه وایرلس و یا همان نرم افزار مدیریت مودم وایرلس نام دارند. قابلیت هایی که نرم افزار کنترل وایرلس دارد این امکان را به کاربران می دهد تا دستگاه هایی را که به شبکه وصل میشوند را شناسایی ، در صورت لزوم قطع ارتباط از شبکه و یا پهنای باندی که از شبکه میگیرند را مدیریت نمایند.
این مطلب توسط واحد فناوری اطلاعات گروه دادی پردازی آرین سیستم که واحدی متشکل از بهترین کارشناسان در زمینه پشتیبانی کامپیوتر و پشتیبانی شبکه می باشند خدمت کاربران گرامی سایت تقدیم می گردد.
دانلود فایلهای PDF مزایا و معایب شبکه های کامپیوتری
دانلود فایل : شبکه های بی سیم و شبکه های کابلی
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!