مالیات بر ارث | آرین سیستم

مالیات بر ارث + مراحل انحصار وراثت | مالیات بر ارث چند درصد است

مالیات بر ارث در سال گذشته توسط قانون “اصلاح قانون مالیات های مستقیم” به تصویب مجلس درآمده است. متن این قانون حاوی احکامی دشوار و طولانی است به طوریکه تغییر و تحولاتی در نظام مالیاتی کشور ایجاد کرده است. مالیات بر ارث به دو دسته مالیات بر ترکه و مالیات بر ارث با معنای خاص تقسیم می گردد. مالیات بر ترکه ، به سرمایه ای تعلق می گیرد که از متوفی بجا می ماند چه به ارث برسد یا نرسد ، این مالیات به دارایی که به ارث برسد متعلق می شود که هر یک از وراث بایستی مالیات ارزش افزوده دارایی به ارث رسیده خود را بپردازند.

نحوه محاسبه مالیات بر ارث

مهمترین سوال مطرح در ارتباط با مالیات بر ارث این است که مالیات بر ارث چند درصد است ، یا به عبارت بهتر نرخ محاسبه مالیات بر ارث به چه صورت می باشد. در قانون عصر امروز مالیات با ارث بر طبق میزان ترکه متوفی متفاوت خواهد بود. همچنین نرخ مالیات بر ارث از امر نسبیت وارث با متوفی تبعیت می کند. هر چه میزان نسبیت نزدیکتر باشد مالیات بر ارث کمتر خواهد بود و بلعکس.

قانون مالیات بر ارث

در قانون ، پیش زمینه پرداخت ترکه به ورثه این می باشد که ترکه ها ارزش گذاری شده ، سپس سهم هر وارث مشخص گردیده و طبق جدول قانون میزان مالیات بر ارث آن تعیین و پرداخت شود. پس از پرداخت مالیات ، امکان انتقال ترکه به هر وارث فراهم می شود. در حال حاضر می بایست کل مالیات بر ارث پرداخت شود و این کاستی برای بعضی افراد مشکلاتی را بوجود آورده است و توانایی پرداخت کل آن را نداشته و خواستار پرداخت بخشی از مالیات و دریافت بخشی از ترکه هستند.

مالیات بر ارث | آرین سیستم

جدول نرخ مالیات | آرین سیستم

برای مالیات بر ارث جدول قانون مالیاتی وجود دارد. در جدول مالیات بر ارث فاصله طبقاتی در موارد مختلف یکسان شده است و فاصله مقدار مالیات بر ارث آنها همگن شده است بطوریکه نرخ مالیات بر ارثی از طبقه دوم دو برابر طبقه اول می باشد. با ارائه گواهی پرداخت مالیات ، دارایی طبق قوانین مالیات بر ارث متوفی را به ورثه انتقال می دهد ، در غیر اینصورت با ورثه همکاری داشته و مشمول جریمه ای به میزان دو برابر خواهد شد.

مراحل قانون مالیات ارث

وارث یا نماینده قانونی پس از فوت شخصی موظف است در صورتیکه مالی از ترکه به وارث می رسد ، نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه ، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید.

پس از تکمیل اظهارنامه ، تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول به نرخ روز بوسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده ، تمامی بدهی های متوفی مانند مهریه ، وام و …کسر می شود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه می شود. این نرخ ها در جدول بالا نشان داده شده است که طبق ماده ۲۰ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال شده است.

انحصار وراثت

وراث بر طبق قانون مالیاتهای مستقیم به سه طبقه زیر تقسیم می شوند :

  • طبقه اول : پدر ، مادر ، شوهر ، زن ، فرزندان و اولاد فرزندان
  • طبقه دوم : اجداد ، خواهر ، برادر و فرزندان آنها
  • طبقه سوم : عمو ، عمه ، دایی ، خاله و فرزندان آنها

 

اگر در هر طبقه ای حتی یک نفر ورثه در قید حیات باشد ، کاشف قانون وراثت باعث می شود تا طبقات دیگر ارث نبرند و به آنها ارثی تعلق نپذیرد.

قانون ارث و میراث

ارث جزء حقوق اقتصادی و مالی به حساب می آید که زن در مواقعی کمتر از مرد یا حتی بصورت نصف دریافت می کند و این امر به دلیل عهده دار بودن مرد برای مخارج زندگی می باشد.

مالیات بر ارث | آرین سیستم

قانون مالیات های مستقیم | آرین سیستم

وراث متوفی برای انحصار وراثت مراحل را باید طی کنند و تقاضای صادر کردن گواهی انحصار وراثت را از دادگاه برای اموال متوفی داشته باشند.

قانون جدید ارث دختر و پسر

دختر باید در صورت تضییع شدن ، وارث بودن خود و اموال متوفی را برای مورث اثبات کند و مدارک را به دادگاه صالحه ارائه دهد تا اسناد مالکیت وراث جاعل ابطال گردد.

در صورتی که خواهر و برادر مادری باشند ، بطور مساوی ارث می برند که سهمشان ثلث ارث است و این سهم بینشان تقسیم می شود.

دانلود مقاله مالیات بر ارث ، اصلاح قوانین ، تعیین سهم ارث و نمونه برگه اظهارنامه مالیات بر ارث

دانلوددانلود فایل : قانون اصلاح مالیات های مستقیم ارث
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلوددانلود فایل : حسابداری مالیات بر ارث
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلوددانلود فایل : نمونه برگ اظهارنامه مالیات ارث
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلوددانلود فایل : قوانین جدید مالیات مستقیم ارث
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلوددانلود فایل : سهم الارث طبقات سه گانه
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلوددانلود فایل : وصول مالیات ارث
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت

19 پاسخ
  1. asal
    asal می گوید:

    سلام من تمام مدارک. کافی برای اثبات و و گرفتن حق و حقوقم داشتم که متاسفانه ازم سرقت شد و از طرفی. کسانی بودن که خیانت ب امانت کردن. حالا. تقاضا دارم راهنمایی کنید بدون داشتن مدرک و سند چگونه. می توانم ب حق و حقوقم برسم.

    پاسخ
  2. شیده امینی
    شیده امینی می گوید:

    سلام من گواهی انحصار وراثت رو گرفتم ، حالا باید یک برگه رو به اداره مالیت بدم ؟در ضمن ماقصد نداریم اموال رو تقسیم کنیم امکانش هست ؟ یا باید حتما تقسیم بشه ؟ ممنون میشم جوابم رو بدین

    پاسخ
    • راهنمای آرین سیستم
      راهنمای آرین سیستم می گوید:

      سلام
      وارث یا نماینده قانونی پس از فوت شخصی موظف است در صورتیکه مالی از ترکه به وارث می رسد ، نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه ، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید.
      پس از تکمیل اظهارنامه ، تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول به نرخ روز بوسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده ، تمامی بدهی های متوفی مانند مهریه ، وام و …کسر می شود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه می شود.
      بعد از این مراحل حالا فکر می کنم می توانید تقسیم نکنید یا هنگام مراجعتون به سازمان امور مالیاتی ، بگوئید که فعلا قصد تقسیم کردن ندارید.

      پاسخ
    • سعید لطفی
      سعید لطفی می گوید:

      نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی محل سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کنید و اسناد مربوطه ، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نمایید.

      پاسخ
  3. مهرداد
    مهرداد می گوید:

    سلام
    مادرم از پدرش زمین به ارث برده و یکبار بین هم تقسیم کرده ولی ب تازگی وراث اعتراض به تقسیم دارن و همچنین برا تقسیم مجدد هیچ همکاری نمیکنن و زمین کشاورزی بلاتکلیف شده آیا میتونیم سهم خودمون رو جدا کنیم مشکل قانونی دارد یا نه

    پاسخ
    • سعید لطفعلی
      سعید لطفعلی می گوید:

      سلام. به تنهایی نمی تونید. باید کلیه اموال منقول و غیرمنقول پدربزرگ تون جمع آوری بشه و به اداره دارایی شهری که پدر بزرگ تون اونجا زندگی میکرده تحویل بدید تا مدارک بررسی بشه و برای انحصار وراثت ، تمام ورثه ها به شورای حل اختلاف دعوت بشن. موفق باشید

      پاسخ
  4. فاطیما
    فاطیما می گوید:

    سلام اگر بخواهیم همچنان ملک به نام پدرمان باشد و انتقال و تقسیم ارث صورت نگیرد باز باید مالیات بدهیم؟ارزش دارایی پدر ما ۱۵۰ میلیون تومان است مالیات آن طبق این جدول ۳۵ درصد می شود خیلی زیاد است ما توان پرداختش نداریم

    پاسخ
  5. نفيسه
    نفيسه می گوید:

    با سلام پدرم وصیت کردن که بعد مرگ منزل به زن دوم و بقیه أموال بین من و پسرش بنا به تقسیم ارث به صورت إسلامی بین ود و پسرش تقسیم بشود ایا بعد فوت میشود تغییری در وصیت اجرا کرد یامن نصف پسر به اوث میبرم میشود برای منزل شکایت کرد

    پاسخ
  6. زهرا عابدینی
    زهرا عابدینی می گوید:

    زمین کشاورزی پدرم اجاره۱۷ساله بین ۲برادر و.پدرم بوده ۷سال از اجاره مانده پدرم فوت شد با توجه به اینکه اجاره در سند قید شده آیا اجاره بهم میخورد و میتوان اموال را تقسیم کرد یا باید ۷سال اجاره تمام شود ممنون از پاسخگویی شما

    پاسخ
  7. فرزاد
    فرزاد می گوید:

    سلام ما دو برادر و یک خاهر هستیم و پدر و مادرمون فوت کردند فقط پدر بزرگم مادریم در قید حیاط هستش یک منزل مسکونی داریم به چه صورت بین ما تقسیم میشه؟

    پاسخ
  8. اتوسا
    اتوسا می گوید:

    من ایران نیستم ولی زمانی که بودم انحصار وراثت رو انجام دادیم.
    حلا برادرم از من خواسته عکس شناساسنامه و کارت ملی ام را براش بفرستم برای امور دارایی. ایا رفتن او به دارایی و پرداخت ارث در صورتی که نخواهیم تغییری در وضعیت خانه بدهیم ضروری هست؟
    ایا ایمیل کردن شناسنامه و کارت ملی مشکلی ایجاد نمیکنه؟ چون اعتماد کامل به او و همسرش ندارم.

    پاسخ
  9. Mohsen
    Mohsen می گوید:

    پدرم بخاطر اینکه برادرم بتواند وام بگیردوطبقه بالا خانه رابسازد بصورت سوری ۳دونگ از پاین را بنام برادرم کرد و الان بعد درگذشت پدرم برادرم با داشتن مدرک از طریق دادگاه دسور فروش ۳ دونگ از خانه را گرفته در صورتی که سهم من و دیگر خواهرم دو برابر بوده و چون مدرک ندارم نمیدونم چجور باید ب حقم برسم لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *